torstai 25. huhtikuuta 2013

Not so kevyt arjen pikaruoka


Eli pasta carbonara.

Niin simppeli kuin tämä ruoka onkaan, niin sen se korvaa tuhtiudessaan. Aika tykkyä tavaraa. Ja nopea, valmistukseen menee noin 20 minuuttia.

Äiti on opettanut minut tekemään aina ruokaa pienelle armeijalle, joten reseptin mukaisilla mitoilla tulee yksinsyötäväksi ruokaa moneksi päiväksi.

Pasta Carbonara (4:lle)

n. 500g spaghettia
1 pieni punasipuli
1 paketti pekonia(n. 140g)
2 kananmunaa
1.5 dl ruokakermaa
2-3 rkl hienoksi raastettua parmesaania
rouhittua mustapippuria

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja pilko sipuli ja silppua pekoni.
Paista pekonia kuumalla pannulla melko kovalla lämmöllä kunnes pekoni saa väriä ja rapeutuu. Lisää sipulit melko pian pekonin jälkeen pannulle.
Riko kananmunat kulhoon, lisää ruokakerma, parmesaani ja pippuria. Vatkaa haarukalla sekaisin.
Valuta pastasta vesi ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää sipuli-pekoniseos ja kerma-kananmunaseos. Kypsennä hetki levyn jälkilämmöllä, kunnes kananmunaseos hieman sakenee.

Tarkista maku ja lisää tarpeen vaatiessa lisää pippuria. Tarjoile heti.

tiistai 23. huhtikuuta 2013

A niin kuin aarre



Nyt olen kuulkaa löytänyt Aarteen: (itselleni) Täydellisen kasvojenpuhdistusaineen! Tämä ihme on Neutrogenan Visibly Clear Pink Grapefruit Facial Wash.
”Tekee ihosta puhtaan ja raikkaan tuntuisen. Ennaltaehkäisee näppyjen ja mustapäiden muodostumista. Raikas geeli puhdistaa ihon kuivattamatta sitä. Greipin tuoksu saa ihon tuntumaan raikkaalta.”
Totta joka sana.
Olen vuosien saatossa kokeillut ties kuinka montaa eri kasvojenpuhdistusainetta, ja olen törmännyt kahdenlaisiin tökötteihin:
1) Eivät tee niin yhtään mitään
2) Kuivattavat naaman niin, että iho tuntuu kaksi kokoa liian pieneltä, josta seuraa se, että iho rasvoittuu kahta kauheammin ja jotka eivät tee ihon epäpuhtauksille yhtään mitään.
Neutrogena Visibly Clear poistaa epäpuhtauksia ja kuitenkaan iho ei kiristä pesun jälkeen, se tuntuu lähinnä puhtaannapakalta. Ja mikä kiinnitti huomioni ensimmäisenä, iho ei rasvoitu. Parin päivän käytön jälkeen, en voinut uskoa silmiäni enkä sormiani, kun kasvot eivät kiiltäneet eivätkä tuntuneet öljyisiltä. En voinut lakata hiplaamasta otsaani, kun piti koko ajan kokeilla, että eikö todella iho ole öljyisen tuntuinen.
Eikä siinä vielä kaikki. Tämä yksi tuote riittää, ei tarvitse ”viimeistellä käsittelyä kasvovedellä”. Vain yksi työvaihe. Tiina tykkää. Matemaattishenkinen ihminen saattaisi sanoa, että tykkäämiseni on kääntäen verrannollinen työvaiheiden määrään.
Eikä tämä ole edes kallista, Stockmannilla 8,70/ 200ml törppö. Ensin ajattelin sen olevan, mutta pieni hintavertailu paljasti tämän olevan jopa halvempaa kuin perus-lumenet.

Muutaman päivän käytön jälkeen ostin testiin myös saman sarjan kuorintavoiteen. Voiteen rakeet ovat hyvin pieniä, joten ennen ensimmäistä kokeilua olin vähän skeptinen, että tekeeköhän tämä nyt yhtään mitään. Kuinka väärässä olinkaan. Ensimmäisellä käyttökerralla kuorin naamastani varmaan neljä kerrosta pois. Tehokasta tavaraa, etten sanoisi.

Se huono puoli näin tehokkaissa tuotteissa on, että kun käytön aloittaa, niin ennen kuin kaiken p****n saa ulkoistettua ihohuokosista iho kukkii kuin palkintoruusupensas. Ikävä välivaihe, mutta onneksi(ainakin toivottavasti) ohimenevä. Sitä odotellessa.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Testissä Essien kynsilakka



Sain helmikuun Livboxissa Essien kynsilakan sävyssä ’Muchi, muchi’, enkä silloin pikaisen kokeilun jälkeen innostunut lakasta. Nyt päätin testata lakkaa ajan kanssa ja huolella.
Ja ei, ei sytytä vieläkään. Lakka on koostumukseltaan jotenkin… jotain liiman ja geelin väliltä. Sivellin on aika ryhditön, vaikka pidänkin sen leveydestä.
Lopputulos on ihan kiva, jos vain jaksaa istua sormet ojossa tekemättä mitään pienen ikuisuuden, sillä lakka ei tunnu kuivuvan IKINÄ.
Voi olla, että jos Se Täydellinen Sävy kävelisi vastaan Essien lakkana, saattaisin sen ostaa. Mutta Ebaysta. Essien lakat eivät tämän lakan perusteella ole todellakaan sen 15 euron arvoisia, jonka ne Suomessa maksavat. Onneksi on se Ebay. Oma lompakko lähin lompakko.

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Hobitti: Odottamaton matka



WTF. Siis WTF.

Se oli ainut ajatus katsottuani Hobitti: Odottamaton matka –elokuvan. Oikeasti olin yhtä WhatTheFuckia koko kaksi ja puoli tuntia(plus vartti lopputekstejä), jonka elokuva kesti. Suuren osan leffasta olin ihan kujalla. On nimittäin otettu ”ihan vain jonkin verran” taiteellisia vapauksia elokuvaa tehdessä.

Elokuva poikkeaa kirjasta niin paljon, että aloin elokuvan aikana jo kyseenalaistaa itseäni, että olenko tosiaan lukenut kirjan niin huonosti, etten muista, mitä siinä tapahtuu. Olen kuitenkin lukenut kirjan vuosien saatossa varmaan 15+ kertaa. Hämmentävän katselukokemuksen jälkeen otin kirjan uudelleen työn alle, tällä kertaa tosin äänikirjana, niin sain puuhailtua samalla yhtä sun toista ja yhtätoista.

Elokuvanahan Hobitti on hyvä ja näyttävä. Siinä on isoja kohtauksia, huumoria ja näyttäviä maisemia. Kaikkea, mistä elokuvissa pidän. Ja toisen katselukerran jälkeen pidän elokuvasta vähän enemmän. Mutta kirjan filmatisointina se on pettymys. Koko Hobitti eli sinne ja takaisin –kirja on 307 sivua pitkä, eli ei mikään mahdottoman pitkä megaeepos, sellainen yhden päivän välipala. Se on kuitenkin päätetty pätkäistä kolmeksi elokuvaksi, joista ensimmäinen kattaa karkeasti arvioiden ensimmäiset 120 sivua. Kyllä sitä jukoliste luulisi, että 120 sivua saa toteutettua 2,5 tunnissa juuri sellaisena, kuin tarina on. Mitään siihen lisäämättä ja mitään siitä poisjättämättä. Ja jos ne 120 sivua ei vie kahta ja puolta tuntia, niin sitten tehdään lyhyempi elokuva. Tai yksi pidempi elokuva, joka kattaa koko kirjan.
 
Odotin Peter Jacksonilta, joka mielestäni teki hyvää työtä Taru Sormusten Herrasta –trilogian kanssa, paljon enemmän ja parempaa. Odotin enemmän uskollisuutta tarinalle.


perjantai 12. huhtikuuta 2013

Huhtikuun Livbox



Huhtikuun boxi piti sisällään neljä tuotetta, ja ne olivat:

Avène Eau Thermal –terveyslähdevesi




”Terveyslähdevesi kosteuttaa ihoa ja rauhoittaa ärtyneitä kohtia.”
Vettä on tarkoitus suihkuttaa naamaan, antaa vaikuttaa ja sitten kuivata hellävaraisesi taputtamalla(eli hinkata pyyhkeellä tai paperilla). Sitten on kosteusvoiteen vuoro.
Täytyy sanoa, etten ymmärrä tämän tuotteen funktiota. Joku on keksinyt laittaa vettä spraypulloon naamaan ruiskittavaksi? Onko veden läiskiminen hanasta naamaan muuttunut vanhanaikaiseksi? Olen aika varma, että tuntisin itseni  naurettavaksi, jos ruiskisin pullosta vettä kasvoilleni… Jää nähtäväksi.

Clinique High Impact Mascara

”High Impact Mascara –ripsiväri antaa tuuheutta ja pituutta jokaiselle ripselle ja saa ripsesi näyttämään dramaattisesti runsaammilta. Intensiivinen väri tehostaa näyttävyyttä.”
Ripsiväri oli tässä kuussa paketin vaihtoehtoinen tuote, ja toinen vaihtoehto olisi ollut Cliniquen silmänympärysvoide. Sain tämän boxin sisällön jo etukäteen tietooni, ja toivoin saavani paketin, jossa olisi ollut se silmänympärysvoide. Meikkaan niin vähän, että minun ei ole mitään järkeä pitää kahta ripsiväriä yhtä aikaa käytössä ja tällä hetkellä käytössä oleva ripsarini on vielä täydessä iskussa. Tämä jää siis odottamaan vanhan ripsarin loppumista tai uutta kotia.

Simple silmämeikinpuhdistustyynyt

”Puhdistustyynyt poistavat hellästi myös vedenkestävän silmämeikin. Tyynyt sopivat myös herkälle iholle, sillä ne eivät sisällä hajusteita tai väriaineita.”
Nämä tulevat varmasti käyttöön.Kätevää, kun ei tarvitse muistaa ottaa mukaan meikinpoistoaineen lisäksi vanulappuja(en ikinä muista).

Paese luomiväripaletti

”Loihdi koko silmämeikki yhdellä paletilla! Voit käyttää paletin raikkaita, toisiinsa sopivia sävyjä joko kuivana tai intensiivisemmän lopputuloksen halutessasi kastelemalla siveltimen pää.”
Paese on minulle entuudestaan ihan täysin tuntematon merkki, enkä googlettamisella saanut mitään muuta selville, kuin että se on puolalainen yritys.
Boxeissa oli –ainakin googletteluni perusteella‒ kaksi erisävyistä palettia, ja sain niistä kahdesta itselleni mieluisemman vaihtoehdon, sävyn 205 Retro Style. Pidän paletin väreistä/sävyistä paljon, mutta minulla on tämän kanssa vähän sama ongelma, kuin ripsivärinkin kanssa. Minulla on jo käytössä kiljoona( =4-5) luomiväriä, joten en ole varma, haluanko lisätä meikkipussini kansoitusta vielä yhdellä luomiväripaletilla, niin kiva kuin se onkin. Se olisi jokseenkin ristiriidassa tavaramäärän minimointi pyrkimykseni kanssa.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen huhtikuun boxiin, kuten olen ollut kahteen aikaisemmin saamaani boxiin myös. Olen saanut juuri sitä, mitä olen tilannut, näytteitä ja vinkkejä (minulle) uusista/tuntemattomista kosmetiikkatuotteista ja –merkeistä. Tai ehkä olen liian kosmetiikkatietämätön, että osaisin olla tyytymätön boxeihin.