sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Uusi vuosi, uusi mahdollisuusLoppiainen tuli ja meni, ja sen mukana päättyi minun lomani. Jättäydyin jouluna pidemmälle lomalle, ja todella tarkoitan lomalle, sillä aivotoimintani oli hyvin lähellä nollaa. Etukäteen ajatuksena oli kirjoitella postauksia varastoon, mutta kissanvillat, ajatukset olivat ihan jossain muualla(tai pikemminkin ei missään), joten kirjoittamatta jäivät.

Otin vuoden 2016 vastaan hyvin rauhallisesti ja perinteisesti kotikotona. Alkuillasta katsottiin Äipän kanssa pikkuleijonien peli ja samalla askartelin yhden projektin loppuun. Puoliltaöin katseltiin ikkunasta naapurien jokavuotinen ilotulitusshow.
Oli tuttua ja turvallista venyä ja vanua tekemättä mitään erikoista tai tekemiseksi laskettavaa, juuri sitä kaipasin joulun ja uuden vuoden aikaan. Nyt on taas hyvä palata arkeen ja uuteen vuoteen ja sen tuomiin uusiin mahdollisuuksiin.

En tehnyt tänäkään vuonna uudenvuodenlupauksia, vaan ennemminkin pohdin, että mitä haluaisin tänä vuonna tehdä tai saavuttaa. Osa jutuista on hyvinkin konkreettisia, osa enemmän häilyväisiä ja osa on pohjustusta johonkin isompaan asiaan, jonka tahtoisin elämässäni saavuttaa.
Haluaisin esimerkiksi elvyttää ruostunutta kielitaitoani, ruotsintaitoni on tällä hetkellä kovin surkea ja saksantaitoni on suorastaan olematon. Se harmittaa ja vähän hävettääkin. Tänä vuonna ajattelinkin panostaa ruotsin mieleen palauttamiseen ja aion aloittaa lukemalla Harry Potter-saagan jälleen kerran läpi, mutta tällä kertaa ruotsiksi. Ja jos asiat menevät, kuten toivon, suunnitelmissani on pieni retki Tukholmaan kesällä, toivottavasti osaan silloin sanoa muutakin kuin tack ja adjö.

Kaiken kaikkiaan, toivoisin tämän vuoden sisältävän enemmän tekemistä, eikä vain siitä haaveilemista. En tietenkään ikuisena haaveilijana ja suunnittelijana aio lopettaa asioista haaveilua tai niiden suunnittelua, mutta haluaisin niiden rinnalle enemmän sitä itse tekemistä. Tekeminen myös ruokkii luovuutta, joten sehän olisi vain positiivisesti itseään ruokkiva kehä.

Vuosi 2015 oli kiistatta elämäni raskain ja rankin vuosi, ja siitä toipuminen tulee kestämään pitkälle tähän vuoteen. Senpä vuoksi tämän vuoden painopiste tulee olemaan hyvin vahvasti omassa hyvinvoinnissani, niin fyysisessä kuin henkisessäkin.

Suunnitelmia on siis jos jonkinmoisia, jää nähtäväksi mitkä kaikki toteutuvat, ja miten ne näkyvät täällä blogin puolella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti