torstai 23. kesäkuuta 2016

ERROR

Puolet suomalaisista sairastuu psyykkisesti jossain elämänsä vaiheessa. Välillisesti mielenterveysongelmat koskettavat meistä jokaista.
Rehellisessä ja rohkeassa kirjassa tarinansa kertoo 15 ihmistä, joiden elämään vaikuttaa jokin mielen häiriö, kuten synnytyksen jälkeinen masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö, dissosiaatiohäiriö, syömishäiriö, pakko-oireinen häiriö tai skitsofrenia. Kirja avaa näkymän mielen haasteiden kanssa elävien ihmisten arkeen. Se auttaa ymmärtämään ihmismielen selittämättömyyttä ja rohkaisee auttamaan sekä hakemaan apua.”

Elina Järvi, Tiina Hotti, Olga Poppius – ERROR: Mielen häiriöitä. Like 2016
Varasin tämän kirjan kirjastosta jo ennen kuin sitä oli edes hankittu sinne, ja niin oli muutama muukin. Varausjonossa oli ennen minua reilut 20 ihmistä. Aikani jaksoin odottaa vuoroani, mutta odotettuani yli kolme kuukautta, päätin ostaa kirjan itselleni. Olihan minulla synttäritkin siinä ja silleen.
Luin Errorin aikalailla yhdeltä istumalta, mikä ei välttämättä ollut ideoista parhain. Kirjassa kerrotaan varsin rankkojakin tarinoita, ja niiden lukeminen yhdeltä istumalta vei omat tunnelmat aika syviin vesiin hyväksi toviksi. Mutta samalla kirjan lukeminen toi lohtua, en olekaan yksin, muutkin kokevat samankaltaisia asioita. Ja samalla tunsin kiitollisuutta, koska itselläni asiat ovat kuitenkin loppujen lopuksi sujuneet hyvin ja varsin kivuttomasti, olen saanut apua ja turvaverkon, kun olen sitä tarvinnut, minua on kohdeltu hyvin ja ennen kaikkea ihmisenä, kokemuksiani ei ole vähätelty eikä kielletty.
Mielenterveysongelmat koskettavat meistä jokaista jollain tavalla, joko omakohtaisena kokemuksena tai jonkin läheisen/tutun kokemuksena. Mielestäni tämän kirjan lukeminen tekisi hyvää ihan kaikille, sillä se avaisi monia silmiä – se avasi minunkin silmiäni vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti