sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Avene Soothing Eye Contour Cream

Pari kuukautta sitten eräs vanha ongelmani palasi ja ajan myötä paheni ihan uuteen ulottuvuuteen. Jokunen vuosi sitten toisen silmäni ympärysiho kuivui pahasti, eikä toisen silmän ympärysihossa ollut mitään vikaa. Homma hoitui ahkeralla rasvaamisella.
Nyt heinä-elokuun vaihteessa oikean silmäni ympärysiho alkoi kuivua, ja vasemmalla ei ollut mitään ongelmaa. Ensin ajattelin, että homma hoituu, kun vain alan jälleen kesän jälkeen rasvaamaan naamaa, mutta niin ei käynytkään. Ongelma vain paheni. Ja minä vain rasvasin lisää. Ei apua. Ahkerasta rasvaamisesta huolimatta ongelma paheni niin, että oikean silmän ympärysiho oli jo suomuilla ja hilseili ja kutisi niin maan p----leesti. Ja kun silmä kutisi, niin minä hinkkasin. Ja kun ensin hinkkasin ja sitten illalla läträsin rasvaa enemmän kuin keskivertoleivälle, niin aamulla silmä oli pahemmin paisuksissa kuin nilkkani kesähelteellä. Aloin olla todella epätoivoinen, harkitsin jo jopa siveleväni voita silmääni, että saisin ongelman ratkaistua.
Valitettuani tästä ongelmasta tarpeeksi, kehotti Äipä marssimaan apteekkiin ja kysymään sieltä neuvoa. Ja, yllättävää kyllä, minä tottelin. Marssin apteekkiin, ja pyysin kosmetologia(tiesin tyypin kosmetologiksi, koska tiedän ko ihmisen edellisestä elämästä) näyttämään minulle superkosteuttavan ja tuhdin sy-voiteen, ja vastaukseksi sain ”No tää on tosi kiva, kevyt ja raikas geeli ja tämä on sitten voidemaisempi”. Ahaa, no thanks for nothing. Otin sitten paketit käteen ja aloin tutkia pakkauksia itse, ja päädyin siihen voidemaisempaan vaihtoehtoon.

Se voidemaisempi vaihtoehto oli Avenen Soothing Eye Contour Cream.”Rauhoittava silmänympärysvoide, hajustamaton. Herkälle, pahastikin ärtyneelle silmänympärysiholle. Lievittää kutinaa, turvotusta, kuivuutta ja kiristävää tunnetta. Soveltuu erityisesti atoopikoille.”

Odotukseni eivät olleet korkealla, koska mikään muukaan aiemmin kokeilemistani rasvoista ei ollut toiminut. Mutta. Olin jokseenkin väärässä. Kutina helpotti aika pian sen jälkeen, kun olin ensimmäisen kerran laittanut tätä Avenen sy-voidetta ja sy-iho rauhoittui muutenkin selvästi hyvin nopeasti, parissa päivässä.
Alussa lätkin rasvaa 3-4 kertaa päivässä(pakkauksessa sanottiin 2-5 kertaa päivässä), mutta sittemmin olen siirtynyt rasvaamaan silmänympärystä kahdesti päivässä. Avene on auttanut paljon, mutta kokonaan se ei ole poistanut sy-ihon kuivuutta, se on yhä kuiva, mutta kuitenkaan se ei enää hilseile, suomuile tai kutise eikä se ole ollut turvoksissakaan hyvään toviin.
Minun täytyy siis ilmeisesti jatkaa sellaisen tuotteen etsintää, joka ratkaisisi tämän toispuoleisen silmänympäryskuivuusongelmani. Siihen asti jatkan rasvailua tällä Avenen voiteella, kuka tietää, voihan se kuivuus kadota, kun vain jatkan ahkeraa rasvaamista.


Koostumukseltaan Avenen Soothing Eye Contour Cream on varsin miellyttävää. Se lähtee levittymään hiukan hitaasti, mutta vähän lämmettyään, se liukuu iholle vaivattomasti. Voide pysyy myös hyvin paikoillaan, eli se ei valu silmään sinne, mihin sitä ei kuuluisi mennä, vaikka sitä läträisi vähän runsaamminkin.
Ainut huono puoli tässä voiteessa, jonka olen huomannut, on se, että se on jokseenkin tahmaista. Tai, siis, iho tuntuu hyvin pitkään kovin tahmaiselta, vaikka en olisikaan lätrännyt voidetta silmänympärykselle mitenkään ylenpalttisesti. Mutta koska tämä Avenen voide on helpottanut oireita niin hyvin(vaikka ei toistaiseksi olekaan kokonaan poistanut niitä), niin annan mielelläni tahmaisuuden anteeksi. 

2 kommenttia:

 1. Käytätkö meikkiä? Kärsin samanlaisesta ihottumasta 1,5v. ja kävin myös jopa ihotautilääkärin juttusilla. Minulle kirjoitettiin Elideliä ja Protopicia, jotka kyllä ihottuman poistivat, mutta ihottuma aina vaan palasi, kun ei muutamaan päivään käyttänyt. Yritin vaihtaa kosmetiikan mahdollisimman allergiaystävällisempään suuntaan ja rahaa paloi ihan liikaa erilaisiin kosmetiikkakokeiluihin. Löysin sitten yhtenä päivänä jenkkiläiseltä sivustolta keskustelun, jossa kerrottiin, että pahasti nikkelille allergiset (minä olen) saattavat saada jopa meikeistä oireita. Melkeinpä kaikissa mustissa meikeissä on väriaineen epäpuhtautena nikkeliä ja niin pienissä määrin, ettei sitä inc-listassa tarvitse lukea. Luin myös, että nämä erityisen nikkeliherkät ovat löytäneet avun Cliniquesta (johtuen varmaan siitä, että tuotteet ovat erityisen puhdistettuja). Kokeilin itse ripsiväriä ja eyelineria ja oireet katosivat viikossa kuin tuhka tuuleen! :) Varmaksihan en tiedä tuosta nikkelistä, mutta mulla ainakin auttoi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En juurikaan meikkaa, koska olen niin samperin laiska ja aamuisin vanun peiton alla siihen asti, että on ehdottoman pakko nousta, jos aion ehtiä ajoissa bussille ja kouluun :)
   Kuivuus on kumminkin nyt jo oikeastaan kadonnut kokonaan muutenkin. Tiedä sitten, johtuuko se tästä rasvasta vai katosiko se vain omia aikojaan.

   Poista