torstai 25. huhtikuuta 2013

Not so kevyt arjen pikaruoka


Eli pasta carbonara.

Niin simppeli kuin tämä ruoka onkaan, niin sen se korvaa tuhtiudessaan. Aika tykkyä tavaraa. Ja nopea, valmistukseen menee noin 20 minuuttia.

Äiti on opettanut minut tekemään aina ruokaa pienelle armeijalle, joten reseptin mukaisilla mitoilla tulee yksinsyötäväksi ruokaa moneksi päiväksi.

Pasta Carbonara (4:lle)

n. 500g spaghettia
1 pieni punasipuli
1 paketti pekonia(n. 140g)
2 kananmunaa
1.5 dl ruokakermaa
2-3 rkl hienoksi raastettua parmesaania
rouhittua mustapippuria

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja pilko sipuli ja silppua pekoni.
Paista pekonia kuumalla pannulla melko kovalla lämmöllä kunnes pekoni saa väriä ja rapeutuu. Lisää sipulit melko pian pekonin jälkeen pannulle.
Riko kananmunat kulhoon, lisää ruokakerma, parmesaani ja pippuria. Vatkaa haarukalla sekaisin.
Valuta pastasta vesi ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää sipuli-pekoniseos ja kerma-kananmunaseos. Kypsennä hetki levyn jälkilämmöllä, kunnes kananmunaseos hieman sakenee.

Tarkista maku ja lisää tarpeen vaatiessa lisää pippuria. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti