tiistai 31. joulukuuta 2013

Mitä haluan tehdä ensivuonna?Otsikon kysymyksen bongasin eilen Aleksi Valavuoren twitter-viestistä ja aloin pohtia sitä tarkemmin. Olen jo parina vuonna kirjoittanut ylös paperille tulevan vuoden tavoitteitani, kuin järjettömän ison ToDo-listan. Toki monet listan kohdista olenkin sitten unohtanut tammikuun loppuun mennessä ja näin vuodenvaihteessa kaivaessani listan esille muistan, että ai niin, tuollaistakin minun piti tehdä. Nimenomaan piti tehdä. Tullakseni jotenkin paremmaksi versioksi itsestäni. Nyt päätin sen sijaan tehdä listan asioista, jotka haluan tehdä vuonna 2014.

Ensivuonna haluan kuvata enemmän kuin tänä vuonna. Tänä vuonna olen ottanut reilut 4000 kuvaa, ja silti tuntuu, etten ole kuvannut juuri ollenkaan. Enkä tainnut tehdä yhtään kuvausretkeäkään, jonka seurauksena loppuvuodesta meinasi taas iskeä paniikki, kun minulla ei ollut tarpeeksi kuvia joululahjaseinäkalenteriin. Pidän kuvaamisesta paljon, sillä on todella hieno fiilis, kun onnistuu vangitsemaan jonkin hetken tai maiseman haluamallaan tavalla ja tekemään niille oikeutta.
Tähän liittyen, haluan ensivuonna myös repiä jostain rahat uuteen objektiiviin. Olen jo pitkään haaveillut tuosta kyseisestä putkesta jo reilun vuoden, mutta vielä toistaiseksi ei ole ollut 500 euroa ylimääräisenä. Tuo kyllä ratkaisisi melkein kaikki kuvaamiseen liittyvät ongelmani, siinä on tarpeeksi laaja zoomausalue ja videoiden kuvaaminenkin on tuolla paljon helpompaa kuin nykyisillä putkillani.

Ensivuonna tahdon ehdottomasti lukea enemmän. Luin tänä vuonna hävettävän vähän, ehkä parikymmentä kirjaa. En muista, koska viimeksi olisin lukenut yhtä vähän.

Tahdon tehdä nykyisestä kämpästäni kodin. Ei siinä nytkään varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta se jokin, joka tekee kodista kodin, puuttuu. Toisaalta, olen asunut nykyisessä asunnossa vasta kolme vuotta, joten eihän tässä nyt vielä mikään kiire ole, tupareitakaan ole vielä pidetty.  Olen pohtinut asiaa jo tovin, ja olen aika varma, että suunnitelmissani oleva mööbleeraus tekee asunnolle ihmeitä.

Haluan tehdä enemmän kivoja juttuja ’just because’. Ei kivoihin juttuihin tarvitse syytä tai oikeutusta, eikä niitä välttämättä tarvitse ansaita. Voin ihan hyvin tehdä jotain kivaa ilman, että ensin raivosiivoan tunnin ”ansaitakseni” sen.

Haluan viettää enemmän aikaa keittiössä leipoen. Tykkään leipomisesta paljon, mutta se ei ole inspannut, kun en yksin millään saa syötyä kaikkea, minkä voisin/ehtisin leipoa. Minun täytyy ehkä alkaa pitää teekutsuja, varsinkin, kun sain joululahjaksi teenkeittimen.

Ensivuonna haluan vihdoin päästä Korkeasaareen ensimmäistä kertaa. Paras ystäväni lupasi viedä minut viime kesänä, mutta ei sitten vienytkään.

Ensivuonna haluan käydä enemmän leffassa. Tänä vuonna leffassakäynnit jäivät muutamaan hassuun kertaan ja se ei ole hyväksyttävää. Leffassakäynnin kyllä kruunaisi Liisa ja American Diner.(Veronica Mars-elokuva, en malta odottaa!!!)


Mitä Te haluatte tehdä vuonna 2014?

2 kommenttia:

 1. Olkoon uudenvuodenlupaukseni Korkeasaarenreissu kanssasi! :)
  -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo vaan, mä pidän kiinni tuosta lupauksesta. Se saattaa myös olla maailmankaikkeuden ainoa uudenvuodenlupaus, joka oikeasti toteutuu :D

   Poista