torstai 13. helmikuuta 2014

Mustikkapiirakka



Sain kuunvaihteessa kunnian korkata sisareni ja hänen kihlattunsa uutuuttaan kiiltelevän keittiön. Mitäpä muuta olisinkaan siinä tilanteessa tehnyt kuin leiponut.  Ja koska en osannut päättää, leipoisinko mustikkapiirakkaa vai suklaakakkua, päätin leipoa molemmat. Tässä ensin tuon maanmainion mustikkapiirakan ohje, jos joku muukin innostuisi leipomaan.

MUSTIKKAPIIRAKKA
2 munaa
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl juoksevaa margariinia tai öljyä(itse sulatin voita)
1 dl maitoa tai kermaa

Päälle
mustikoita (itse laitoin 400g)
---
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokerit, jauho-leivinjauheseos siivilän läpi, rasva ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm). Ripottele pinnalle mustikat ja sokeria.

3. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25–30 minuuttia.



Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut mainittu mustikoiden määrää, joten päätin, että enemmän on parempi. Koska mustikoita oli niin paljon, annoin piirakan olla uunissa noin 40 minuuttia, ja se olisi ehkä saanut olla siellä vielä muutaman minuutin enemmänkin.

2 kommenttia:

  1. Thanks ohjeesta! Tätä pitää kokeilla, en oo koskaan tehny mustikkapiirakkaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tämä on ehkä paras mustikkapiirakkaohje, jota oon kokeillut. Ja helppo.

      Poista