keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Ilkka Remes - HornaSuomi saa tietää Ruotsin hakevan pikaisesti Natoon ja päättää seurata mukana. Venäjä reagoi ärhäkkäästi pakotteiden jo kiristämässä ilmapiirissä.

Samaan aikaan paljastuu USA:n ja Suomen sotilastiedustelun salainen operaatio Venäjällä. Se räjäyttää tilanteen katastrofiksi, jollaista kukaan suomalainen ei vielä muutama sitten olisi voinut uskoa.

Ensin Ukraina. Nyt Suomi. 
Luin muutama vuosi sitten todella paljon Ilkka Remeksen romaaneja, lähestulkoon koko hänen tuotantonsa. Sitten jostain syystä lopetin pariksi vuodeksi. Sain jouluna veljeltäni Remeksen uusimman romaanin, Hornan, ja luin sen kahdelta istumalta. Kaksi istuntoa se vei lähinnä sen takia, että aloitin lukemisen niin myöhään illalla, että väsy alkoi painaa ja häiritä ajatuksen juoksua. Mutta saattoi olla ihan hyvä, että piti välillä pysähtyä ja pohtia lukemaansa, eikä vain paahtaa koko kirjaa yhdeltä istumalta.
Remeksen romaaniin tarttuminen parin vuoden tauon jälkeen oli yhtä aikaa tuttua ja uutta. Aivot osasivat paremmin poimia tekstistä viitteitä tulevasta ja asioiden yhteyksistä, mutta silti juonenkäänteet pääsivät yllättämään.
Se, mikä minua viehättää eniten Remeksen romaaneissa, on miten kirjaa lukiessa ajattelee ensin, että ”ei noin voisi koskaan tapahtua oikeasti” ja heti perään ”mutta toisaalta, miksi ei”. Tapahtumat ovat yhtä aikaa uskomattomia ja uskottavia. Vaikka kirja onkin, ainakin itselleni, hyvin viihdyttävä, maalaa se samalla mieleen hyvin pelottavan ja myös realistisen uhkakuvan tulevaisuudesta.
Horna osuu juonellaan ja tapahtumillaan erittäin ajankohtaiseen aiheeseen. Ukrainan kriisi sekä Venäjän ja lännen kiristyneet välit luovat romaanille jännittävät ja mielenkiintoiset lähtökohdat. Tapahtumat nivoutuvat siistiksi verkoksi sivu sivulta, eivätkä kaikki asiat olekaan sitä, miltä ne ensin näyttävät.
En voi kuin lämpimästi suositella Hornaa kaikille, jotka pitävät tai haluavat tutustua jännitysromaaneihin/trillereihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti