maanantai 30. tammikuuta 2017

Kauluri - Paluu lapsuuteen?

Neuloin kaulurin. Kyllä, kaulurin.

Neuloin tämän jo varsin pian Tampereen käsityömessujen jälkeen, ja ostinhan pari puuttuvaa kerääkin messuilta, mutta viimeistely, eli langanpäiden päättely sekä kuvaaminen saivat odottaa joulun ja uudenvuoden välipäiviä. Joo, neulominen on todella kivaa, neuleiden viimeistely on perberistä.

Malli on Joji Locatellin 3 Color Cashmere Cowl, joka on todella helppo ja mukava neuloa. Kauluri neuloutui todella nopeasti, muutamassa illassa. Ohjetta ei tarvinnut tuijotella juurikaan, riitti kun sen luki ennen mallineuleen tai värin vaihtoa ja muuten välillä silmäili varmistukseksi.En ole ihan varma, miksi alun perin aloin neuloa tätä kauluria, sillä olin kovin skeptinen sen suhteen, tulenko koskaan käyttämään tätä. Mutta halusin silloin jotain kohtuullisen aivotonta neulottavaa. Kauan siinä menikin, ennen kuin otin tämän käyttöön(kun ne langanpäät oli päättelemättä).  Mutta. Tämä on osoittautunut aivan loistavaksi keksinnöksi. Koen isot huivit - joista tykkään ihan hirveästi - ahdistavina talvitakin alla, joten tämä on ollut ihan mahtava, sillä tämä blokkaa kylmän ilman tunkemasta takin kauluksesta sisään, mutta ei ahdista, purista tai kurista.
Toki, en tiedä, valikoituisiko tämä kaulaan kaikkein kovimmilla pakkasilla ja nytkin kaipaan koulussa tunneilla, jolloin istun falskaavan ikkunan ja kylmyyttä hohkaavan betoniseinän vieressä ilmastoinnin puhaltaessa niskaan, jotain suuren suurta villahuivia, johon kääriytyä.
Tykästyin tähän kauluriin jopa siinä määrin, että aion neuloa niitä lisää. En välttämättä tai todennäköisesti juuri tällä mallilla, vaan jollain toisella, koska maailma on täynnä kivoja neuleohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti