lauantai 22. kesäkuuta 2013

Mariela Sarkima - Make Up Bible”Inspiroiva ja rohkaiseva, kaiken kattava meikkikäsikirja nyt jokaisen suomalaisnaisen ulottuvilla!
Ovatko meikkaamisen perustaidot hukassa? Kaipaatko uusia ideoita ilmeesi piristämiseksi? Mietitkö, millainen meikki sopisi parhaiten juuri sinulle?
Suosittu kauneuden asiantuntija ja meikkitaituri Mariela Sarkima käy kirjassaan läpi kaikki meikkaamisen osa-alueet inspiroivin neuvoin ja havainnollisin kuvin.
Kirja antaa ratkaisuja monenlaisiin meikkipulmiin ja tekee meikkaamisesta helppoa ja hauskaa. Marielan Step by step –ohjeilla opit tekemään niin intensiivisen smoky eyes –silmämeikin kuin täydellisen meikkipohjankin.
Kirjan malleina nähdään tavallisia, eri-ikäisiä suomalaisia naisia, joista suurinta osaa, ei ole koskaan ennen ammattilaismeikattu tai –kuvattu.
”Meikkaajan työssäni pääsen näkemään esiintymislavojen taakse, aistimaan muotinäytösten tunnelmaa ja muoti- ja mainoskuvausten sähköisyyttä. Eniten kuitenkin nautin, kun saan työskennellä tavallisten naisten kanssa, auttaa heitä löytämään oikeat meikkituotteet ja neuvoa omat ammattiniksini arjen kauneusrutiinien helpottamiseksi.””Make Up Bible on Mariela Sarkiman vuonna 2011 julkaistu meikkiopaskirja. Kirja on jaettu 11 osa-alueeseen, joista ensimmäiset seitsemän käsitelevät meikkaamisen eri osa-aluetta, jotka ovat kirjassa kasvot, pohja, posket, silmät, kulmat, huulet ja kynnet.
Kirja on ensimmäisten seitsemän kappaleen osalta ”rakennettu” kuin osoitekirja, oikean kappaleen löytää helposti sivujen eripituisten ”reunojen” ansiosta.


Kirja on nopea ja helppolukuinen, siinä on keskitytty enemmän havainnollistaviin kuviin kuin selittämään asioita liiaksi auki, mikä on mielestäni vain positiivinen asia. Kuitenkaan mikään kirjassa esiteltävistä asioista ei jää epäselväksi, vaan asiat on selitetty hyvin yksinkertaisesti ja tiiviisti ilman turhia hienoja sanankäänteitä.
Step by step –tutoriaalit ovat selkeitä, joiden avulla jopa minä uskon pystyväni luomaan lopputuloksen, jonka kanssa kehtaa lähteä ulos ihmisten ilmoille. Jokaisen kappaleen alussa on esitelty kyseiselle alueelle käytettävät meikkituotteet, ja kerrotaan, millaiselle iholle ja mihin tilanteeseen mikäkin tuote sopii ja millainen lopputulos milläkin tuotetyypillä tulee.  Kirjan kappaleet 8-11 ovat omistettu eri tilanteisiin sopiville meikeille ja niiden erityisominaisuuksille.
Kirjan luettuani olin taas viisaampi meikkaamisen suhteen. Monet asiat olivat minulle jo entuudestaan tuttuja juttuja ja monesta asiasta sain lisää tietoa ja uusia vinkkejä, mutta mahtui joukkoon myös minulle uusia asioita.
Se, mikä minua jonkin verran hämmästytti/huvitti oli se, kuinka paljon kaikenlaista roinaa meikkaamiseen kirjan mukaan tarvitaan. Oli töhnää ja tököttiä, tahnaa ja pakkelia, sutia, vipua, vipstaakkelia ja huiskua. Siitä huolimatta aion jatkaa valitsemallani minimalistisella linjalla meikkamisen suhteen, en tarvitse meikkipohjaani kuutta tuotetta, kolme-neljä riittää, laskutavasta riippuen. Mutta minä en olekaan ehdottomien sääntöjen ystävä näissä asioissa. Tai oikeastaan missään asioissa.
Kaiken kaikkiaan, pidän Sarkiman kirjasta erittäin paljon. Se on hyväntuulinen, kannustava ja kaunis. Kirjasta löytyy kaikki tarpeellinen, vaikka kyllähän meikkien ja meikkaamisen maailmassa olisi ihmeellisiä asioita vaikka kymmenosaiseksi kirjasarjaksi asti. Olen varma, että tästä kirjasta tulee minun meikkaamiseni kulmakivi. Ainoa asia, mikä minua kirjan ostamisessa harmittaa, on se, etten ostanut sitä jo aiemmin, moneen kertaan olen pyöritellyt tätä kirjakaupassa käsissäni ja nettikaupan ostoskorissa, mutta viime hetkellä aina laittanut sen pois.
Sarkima työstää samanlaista kirjaa hiuksille, ja Make Up Biblen perusteella odotan tulevaa kirjaa kuin kuuta nousevaa.

3 kommenttia:

 1. Huah, mä niin tarvitsisin ton kirjan :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanista kommenteista, Tiina! Vielä 9 kk joudut odottelemaan tukkaraamattua! ;) Huhtikuussa se on sitten kaupoissa. Meillä on parhaillaan kirjan kuvaukset täydessä käynnissä, mahtavaa materiaalia tulee. Malleina tällä kertaa vielä enemmän tavallisia, eri ikäisiä naisia kuin Make Up Bible'ssa oli.... :)

  Kaunista kesää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pitkät hiukseni saivat siis ainakin 9 kk lisää elinaikaa, sillä kun kuulin sinun työstävän tukkaraamattua, päätin, että leikkaan, jos leikkaan, hiukseni vasta sen luettuani :D

   Työniloa ja aurinkoisia päiviä sinullekin!

   Poista