torstai 30. huhtikuuta 2015

Mistä voi kirjoittaa?

Niin, mistä voi kirjoittaa?


Sitä olen miettinyt tässä viime aikoina blogin suhteen. Että mistä voin ja voisin kirjoittaa. Samalla olen pohtinut, mihin suuntaan haluan blogiani viedä, ja mitä haluan sillä tehdä.

Ajan kuluessa sain paljon ideoita, mutta ongelmaksi tuntui muodostuvan se, miten saisin kaikki ideani ja haluni solmittua yhdeksi ehyeksi ja sulavaksi kokonaisuudeksi, joka ei olisi sekamelska vailla päätä ja häntää. Tätä ongelmaa en ole vieläkään ihan täysin ratkaissut. Mutta jotain ratkaisuideoita on ilmassa, aika näyttää, mikä sitten osoittautuu toimivaksi.

Itse tykkään lukea monenlaisia blogeja, sekä tiukasti yhteen aiheeseen keskittyviä että monia eri aiheita yhteenvetäviä. Yhteen aiheeseen keskittyvissä blogeissa minua viehättää se, että niistä jotenkin huokuu niiden kirjoittajien intohimo blogin aihetta kohtaan. Ja kyllähän siinä täytyy olla innostunut asiasta, jos tuottaa useamman postauksen viikossa yhdestä aiheesta. Toki, se yksi aihe voi olla hyvinkin laaja, mutta silti. Useampia eri aiheita käsittelevissä blogeissa sitten taas viehättää niiden monipuolisuus. Toki, niissä on se vaara, että lopputulos on sekava sillisalaatti.

Minulla on mielessäni moniakin aiheita, joista haluaisin kirjoittaa, mutta pelkään, että kokonaisuudesta tulisi juurikin aiemmin mainitsemani sekava sillisalaatti. Yritän lohduttaa itseäni ajatuksella, että enemmän olisi väliä sillä miten kirjoittaa, kuin sillä mistä kirjoittaa. Siis tietenkin aihe on tärkeä, mutta hyvällä ja kiinnostavalla kirjoitustavalla saa ei-niin-kiinnostavasta aiheesta mielenkiintoista luettavaa.  Vai mitä mieltä te olette? Ja, kuten Liisa on minulle ystävällisesti (useampaan otteeseen) sanonut, ”sun blogi, kirjoitat just siitä mistä haluat”.  Ja oikeassahan Liisa on.
Silti tuntuu jotenkin vaikealta kirjoittaa niistä asioista, joista itse on innostunut ja jotka eivät ole ns. mediaseksikkäitä. Kuinka kiinnostavia ovat erilaiset käsityöt, DIY-projektit, satunnaiset hurahdukset self-help-oppaisiin, jokseenkin obsessiivinen suhtautuminen kirjoihin, elokuviin ja tv-sarjoihin, kadonneen liikunnanilon metsästys tai hölmöt pohdinnat siitä, onko kotiloton etana koditon vai alasti?
Kun kuitenkin, vaikka kirjoittaminen on itselleni rakas harrastus, olisi mukavaa, jos blogia lukisi joku muukin kuin vain Äipä(vaikka se onkin kovin kiva ja ihana). Bloggaaminen on tässä tapauksessa siitä jännä harrastus, että vaikka sitä tekee pääasiassa itselleen, ei sitä kuitenkaan tee vain itselleen. Pöytälaatikkokirjoittajat kirjoittavat aika puhtaasti itselleen(ainakin joissain määrin), mutta bloggaamisessa on aina mukana lukijat.

Kirjoittaminen on siis ollut mielessä paljon, eikä se varmasti sieltä poistu ihan heti lähitulevaisuudessa. Minulla on aikaisemmin ollut haaveita blogin ja kirjoittamisen suhteen, mutta olen pikkuhiljaa alkanut asettaa niitä tavoitteiksi, joita kohti haluan alkaa tehdä töitä. Kirjoittaminen on kuitenkin isossa osassa sitä, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Ja nämä vaativat paljon ajatustyötä, kuten myös sitä varsinaista kirjoittamista, tietenkin.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin on hyvä päättää huhtikuu ja jatkaa kohti kesää. Huomenna kuitenkin kolahtaa mittariin 25 vuotta ja murehtimisesta kuulemma tulee ryppyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti