sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Mariela Sarkima - Hair BibleHair Bible
täydellinen hiusopas
kaikenikäisille naisille

Millainen väri ja leikkaus sopisivat juuri minulle? Mitä tehdä, kun huono hiuspäivä yllättää? miten teen yhtä näyttävän ja pysyvän kampauksen kuin kampaaja?

Kokenut kauneuden asiantuntija ja kampaaja Mariela Sarkima paljastaa tässä kirjassa ammattikampaajien salat ja omat helpot hiusvinkkinsä ja –niksinsä! Hair Bible ratkoo jokapäiväisiä hiushaasteita, neuvoo hiusten hoidossa ja muotoilussa ja tarjoaa runsaasti vinkkejä hiuksista huolehtimiseen.

Oman lukunsa saavat erilaiset hiustenleikkaukset ja –värjäykset, hiusten muotoilu, kampaukset sekä hiusten hoito ja hemmottelu. Kirja tarjoaa myös leikkimielisiä testejä, joiden avulla löydät itsellesi parhaiten sopivat tyylit ja ideat.

Hiusmalleina nähdään 80 upeaa kaunotarta. He ovat tavallisia naisia, joista suurinta osaa ei ole koskaan ennen ammattikuvattu. Mukana on myös muutama julkkis sekä Marielan omia kauneusidoleita. Hair Bible on pullollaan väri- ja leikkausmuodonmuutoksia, kampauksia ja muotoiluesimerkkejä – ja tietysti henkeäsalpaavan kauniita hiusmuotikuvia!

”Kun huono hiuspäivä iskee, iske takaisin!”Olin aikeissa ostaa Hair Biblen jo sen ilmestyessä viimevuoden alussa, mutta koska olin jo päättänyt leikata pitkät hiukseni veks, niin jätin tämän silloin ostamatta, koska ajattelin, etten minä tällä kuitenkaan mitään tee. Ja sitten aloitin tämän nykyisen tukkaprojektin, joten ajattelin, että tästä voisi olla jotain hyötyä sitä ajatellen. Oikeassa olin.
Kirjassa on paljon hands-on-tietoa hiuksista, niiden rakenteesta ja ominaisuuksista, erilaisista leikkauksista, värjäyksistä, kampauksista sekä tuotteista ja tarvikkeista. Kirja on rakennettu samalla lailla kuin Sarkiman edellinen kirja Makeup Bible, kirja on jaettu selkeästi eri aihealueisiin ja hakemansa aihealue on helppo löytää, sillä sivut on leikattu kuten esimerkiksi osoitekirjassa. Pidän tästä ominaisuudesta ihan valtavasti, ei tarvitse kahlata koko kirjaa läpi, jos etsii jotain tiettyä osiota, voi vain aukaista kyseisen osion sivureunan lovetuksien avulla. Tiina arvostaa käytännöllisyyttä.
Kirjassa on leikkimielisiä testejä, jotka tuntuivat olevan suunnattu pitkähiuksisille, sillä ainakaan omalla tukanpituudellani moniin kysymyksiin ei ollut sopivaa vastausvaihtoehtoa. Mutta ymmärrän sen kyllä hyvin, pitkähiuksisella on jokseenkin enemmän vaihtoehtoja päivän kampaukselle kuin tällä noin 5cm pitkällä liehuletillä.
En itse enää ajattele tukkaa sellaisena ”ikuisena ja muuttumattomana”, vaan lähinnä erilaisina projekteina, joita haluan kokeilla ja toteuttaa. Haluan ajatella, että tuon ainakin vaihtelua kampaajalleni erilaisilla ideoillani, enkä vain sitä perinteistä ”tasataan vähän latvoja”. Tästä kirjasta on varmasti apua tulevien projektien suunnittelemisessa ja ideoimisessa. Kirjan kuvat ovat selkeitä ja havainnollistavia, pidin erityisesti kirjan lopussa olevista muuttumistarinoista, joissa oli kuva sekä mallin lähtökohdasta että kahdesta eri hiusmallista. Ne olivat todella silmiä avaavia, miten paljon hiusten malli vaikuttaa kasvojen ilmeeseen ja ulkonäköön yleensäkin.
Luulen, että itse saisin tästä kirjasta eniten irti pitkätukkaisena(mikä ei ole poissuljettu vaihtoehto), koska silloin on eniten tukanlaittomahdollisuuksia. Tällä hetkellä omat kampausvaihtoehtoni ovat kammattuna eteen, taakse, oikealle, vasemmalle sekä pystyyn. Mutta silti olen varma, että saan tästä kirjasta valtavasti hyödyllistä tietoa suunnitellessani tulevia tukkaprojekteja suunnitellessani ja etsiessäni parasta mahdollista tapaa pitää hiuksistani huolta muuttuvissa olosuhteissa.

Kaiken kaikkiaan pidän Hair Biblesta ihan valtavasti, vaikka en juuri tällä tukalla saakaan siitä ihan kaikkea sen potentiaalia irti. –Mutta kyllä sekin aika vielä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti