Sain kuunvaihteessa kunnian korkata sisareni ja hänen
kihlattunsa uutuuttaan kiiltelevän keittiön. Mitäpä muuta olisinkaan siinä
tilanteessa tehnyt kuin leiponut. Ja
koska en osannut päättää, leipoisinko mustikkapiirakkaa vai suklaakakkua,
päätin leipoa molemmat. Tässä ensin tuon maanmainion mustikkapiirakan ohje, jos
joku muukin innostuisi leipomaan.
MUSTIKKAPIIRAKKA
2
munaa
1½
dl sokeria
2
tl vaniljasokeria
3
dl vehnäjauhoja
1½
tl leivinjauhetta
1½
dl juoksevaa margariinia tai öljyä(itse sulatin voita)
1
dl maitoa tai kermaa
Päälle
mustikoita
(itse laitoin 400g)
---
1.
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokerit, jauho-leivinjauheseos siivilän
läpi, rasva ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
2.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm). Ripottele
pinnalle mustikat ja sokeria.
3.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25–30 minuuttia.
Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut mainittu mustikoiden
määrää, joten päätin, että enemmän on parempi. Koska mustikoita oli niin
paljon, annoin piirakan olla uunissa noin 40 minuuttia, ja se olisi ehkä saanut
olla siellä vielä muutaman minuutin enemmänkin.
Thanks ohjeesta! Tätä pitää kokeilla, en oo koskaan tehny mustikkapiirakkaa! :D
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Tämä on ehkä paras mustikkapiirakkaohje, jota oon kokeillut. Ja helppo.
Poista