Samana viikonloppuna kuin leivoin mustikkapiirakkaa, leivoin
myös suklaakakkua. Ja olisihan se nyt tökeröä kertoa leiponeensa ja jättää
resepti sen jälkeen jakamatta. Tässä se siis on, törkeän hyvän suklaakakun
resepti:
Death By Chocolate
–suklaakakku
150g voita
200g taloussuklaata
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
0,5 dl kaakaojauhetta(esim VanHouten)
1 tl vaniljasokeria
1 dl creme fraichea
200g taloussuklaata
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
0,5 dl kaakaojauhetta(esim VanHouten)
1 tl vaniljasokeria
1 dl creme fraichea
Kuorrutus
100g taloussuklaata
1 dl kuohukermaa
100g taloussuklaata
1 dl kuohukermaa
1
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pilko
suklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi ja lisää suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on
sulanut voihin.
Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti. Lisää
suklaa-voisekoitus ja muut aineet taikinaan(kuivat aineet sekoitetaan
keskenään). Lisää creme fraiche. Kaada taikina kakkuvuokaan(tarvittaessa
voitele ja korppujauhota se).
Paista uunin alatasolla n. 40 min. Kakun kuuluu
olla kostea eikä liian kuiva sisältä. Anna jäähtyä ja kumoa kakkulautaselle.
Kuorrutusta varten pilko suklaa. Lämmitä kerma
kattilassa. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä ja kuorruta
kakku.
Koristele halutessasi esim. mansikoilla,
minivaahtokarkeilla, strösselillä.
Itse lisäsin taikinaan ohjeesta poiketen, tai siihen
lisäten, levyn Fazerin sinistä pilkottuna paloiksi, kakkuun tuli kivoja
sattumia. Lisäksi kuorrutukseen en käyttänyt ihan desiä kermaa, vaan vähän alle
ja laitoin aika paljon enemmän suklaata kuin ohje käski, ohjeen mittasuhteilla
kuorrutteesta tulee mielestäni kovin ”vetistä” ja halusin kuorrutteesta
paksumpaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti