lauantai 22. helmikuuta 2014

Suklaakakku



Samana viikonloppuna kuin leivoin mustikkapiirakkaa, leivoin myös suklaakakkua. Ja olisihan se nyt tökeröä kertoa leiponeensa ja jättää resepti sen jälkeen jakamatta. Tässä se siis on, törkeän hyvän suklaakakun resepti:



Death By Chocolate –suklaakakku

150g voita
200g taloussuklaata
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
0,5 dl kaakaojauhetta(esim VanHouten)
1 tl vaniljasokeria
1 dl creme fraichea

Kuorrutus
100g taloussuklaata
1 dl kuohukermaa
1
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Pilko suklaa pieniksi paloiksi. Sulata voi ja lisää suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut voihin.
Vatkaa sokeri ja kananmunat kevyesti. Lisää suklaa-voisekoitus ja muut aineet taikinaan(kuivat aineet sekoitetaan keskenään). Lisää creme fraiche. Kaada taikina kakkuvuokaan(tarvittaessa voitele ja korppujauhota se).
Paista uunin alatasolla n. 40 min. Kakun kuuluu olla kostea eikä liian kuiva sisältä. Anna jäähtyä ja kumoa kakkulautaselle.
Kuorrutusta varten pilko suklaa. Lämmitä kerma kattilassa. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna hetki jäähtyä ja kuorruta kakku.
Koristele halutessasi esim. mansikoilla, minivaahtokarkeilla, strösselillä.

Itse lisäsin taikinaan ohjeesta poiketen, tai siihen lisäten, levyn Fazerin sinistä pilkottuna paloiksi, kakkuun tuli kivoja sattumia. Lisäksi kuorrutukseen en käyttänyt ihan desiä kermaa, vaan vähän alle ja laitoin aika paljon enemmän suklaata kuin ohje käski, ohjeen mittasuhteilla kuorrutteesta tulee mielestäni kovin ”vetistä” ja halusin kuorrutteesta paksumpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti