sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Mitä tahdon tehdä vuonna 2018?

Vuoden viimeisenä päivänä on hyvä hetki pysähtyä miettimään, mitä tahdon tehdä tulevana vuonna. Kulunut vuosi on ollut antoisa, mutta todella raskas. Sen raskaudesta huolimatta en vaihtaisi päivääkään – tai ainakaan kovin montaa päivää – pois. Tahdon kuitenkin tehdä ensivuodesta vieläkin paremman(tai ainakin vähemmän raskaan), ja uskon, että seuraavilla asioilla se on enemmän kuin mahdollista:

Kirjoittaa enemmän. Tämä on melkein itsestään selvää. Olen kirjoittanut tänä vuonna todella vähän, hätinä ollenkaan. Halu ja tarve kirjoittaa ovat kuitenkin heränneet henkiin entistä voimakkaampina ja minulla onkin paljon aiheita odottamassa kirjoittamista.

Valokuvata enemmän ja oppia siitä enemmän. Kuten kirjoittaminenkin, valokuvaaminen on ollut kiinnostuslistaltani jäähyllä pitkään. Nyt kuitenkin se on palannut ja ensivuonna haluankin jälleen kuvata enemmän ja myös oppia siitä lisää. Se olisi myös positiivinen lisä tänne blogin puolelle, kun kuvien laatu paranisi.

Oppia ompelemaan. Olen jo pitkään haaveillut, että osaisin ommella itselleni vaatteita. Kaupoista ei aina löydy sellaisia vaatteita kuin haluaisin ja olisi mahtavaa osata tehdä sellaisia itse. Neuleet osaan jo tehdä itse, mutta haluaisin myös saada ompelukoneella aikaan istuvia ja pitokelpoisia vaatteita. Toki ymmärrän, että taito on vuosien harjoittelun tulos, mutta olisi mukavaa päästä edes lupaavaan alkuun.

Hankkia saumurin. Tämä liittyy edelliseen kohtaan vahvasti. Haluaisin ommella itselleni trikoosta, ja se onnistuu parhaiten saumurilla. Olen jo parina vuonna käynyt Tampereen käsityömessuilla ”potkimassa renkaita” ompelukonefirmojen osastoilla. Ehkä ensivuonna olen jo potentiaalinen asiakas renkaidenpotkijan sijaan?

Tehdä enemmän käsitöitä. Ja nyt se mieli pois katuojasta. Ihan viattomista käsitöistä on nyt puhe. Kuluneen vuoden aikana käsityömojoni on aika hyvin palautunut, mutta en kyllä ole vieläkään ihan siinä tahdissa, mihin olen tottunut. Käsityöt tuottavat minulle suunnattomasti iloa, ja myös – toivottavasti – muille lahjojen muodossa.

Innostua enemmän. Kulunut vuosi on ollut aikalailla tasaisen tappavaa puurtamista, en ole juuri innostunut asioista. Paitsi Game of Thronesin seiskakaudesta. Tämän asian aion muuttaa. Aion innostua enemmän asioista, koska innostuminen on kivaa.

Kokata ja leipoa enemmän. Jouluna huomasin taas, että keittiössä hääräily tekee minut iloiseksi. Isommalle porukalle kokkaaminen ja leipominen on tietenkin hauskempaa kuin vain itselle, mutta ensivuonna voisin kokkailla itsellenikin enemmän sen sijaan, että vain kyhäisin nopeasti jotain. Hyvä ruoka, parempi mieli ja niin edelleen.

Levätä enemmän. Siis oikeasti levätä, ilman ajatuksia kaikista niistä asioista, joita minun pitäisi tai ”pitäisi” tehdä sen sijaan, että lepäisin ja lataisin akkuja. Yritystä – no okei, jäi vain puheen asteelle, minä mitään levätä osannut – lepäämiseen kyllä tänä vuonna oli, mutta toteutus jätti toivomisen varaa. Loppuvuodestahan olinkin sitten jo niin väsynyt, ettei mistään tullut oikein mitään. Josko ensivuonna olisin viisaampi ja osaisin ottaa aikaa itselleni.

Tehdä nykyisestä kämpästäni Koti. Olen todella laiska sisustaja, ja tavaroilla on taipumus jäädä siihen, mihin ne muuttaessa lasketaan. Ja huomaan saavani itseni usein kiinni ajatuksesta, että onko sen nyt niin väliä, millaisessa kämpässä sitä muutaman vuoden asuu, kun opiskelija-asunto on kuitenkin vain ns. ”väliaikaisratkaisu”. Että sitten joskus omistusasunnossa sitten sisustan. Mutta voin kertoa, että kyllä on väliä, millaisessa kämpässä asuu, vaikka vain muutaman vuoden. On paljon kivempi asua ja viettää aikaa kivaksi laitetussa asunnossa, kuin sellaisessa, jossa on kokoajan melkein kuin lähtökuopissa. Joten ensivuonna aion panostaa kämpän laittamiseen ja tehdä siitä Kodin.

Olla rohkeampi. Tämä on paha. Ensi vuonna tahdon olla rohkeampi, tahdon lähteä tavoittelemaan unelmiani, vaikka niiden toteutumisesta ei ole takeita, tahdon kokeilla uusia ja erilaisia asioita, vaikka onnistuminen ei ole varmaa, tahdon ottaa (hallittuja) riskejä.


Kaiken kaikkiaan, voin sanoa, että tahdon tehdä ensivuonna enemmän asioita, jotka tekevät minut iloiseksi tai onnelliseksi(tai sekä että). Mitä te aiotte tehdä vuonna 2018?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti